Paprika Aardappelpuree – Skinnytaste

Deze aardappelpuree, gekruid met paprika, knoflookpoeder en zwarte peper, is zacht van binnen en knapperig van buiten – een heerlijk bijgerecht voor elke maaltijd.


Paprika Aardappelpuree

Deze zijn zo simpel, gemaakt met 5 ingrediënten, zout en peper niet meegerekend! De truc om perfecte Paprika Smashed Potatoes te maken is om ze twee keer te koken – eerst kook je de aardappelen tot ze zacht zijn, stamp ze en bak ze dan. De resultaten zijn dunne, knapperige, gouden perfectie! Als je deze kant met zoete aardappelen wilt maken, zie dan mijn recept voor Smashed Sweet Potatoes.

Aardappelpuree

Ik ben zo opgewonden om dit recept voor geplette aardappelen te delen dat ik heb gemaakt in samenwerking met Reynolds Wrap® Folie. Ik gebruik hun folie graag in de keuken omdat het zo veelzijdig en duurzaam is. Ik heb altijd een rol of twee bij de hand om het opruimen te minimaliseren en het voedsel vers te houden. Hier heb ik Reynolds Wrap® Heavy Duty Foil gebruikt om mijn bakplaten te bekleden, wat extra duurzaam is en het schoonmaken zo gemakkelijk maakt. Reynolds Foil is een van mijn favoriete kookgerei. Ik ben dol op het maken van foliepakketten, die perfect zijn om te grillen of bakken, en ik gebruik het een ton voor het bekleden van bakplaten. Het is ook uitstekend geschikt voor het verpakken van voedsel voordat het wordt ingevroren om vriesbrand te voorkomen.

Hoe maak je aardappelpuree?

Het mooie van dit recept voor bijgerechten is dat je de aardappelen een dag van tevoren kunt koken en vervolgens kunt pletten en bakken vlak voordat je klaar bent om te eten. Hieronder lees je hoe je deze krokante aardappelpuree maakt.

  1. Kook de aardappelen 18 tot 20 minuten in gezouten water.
  2. Giet de aardappelen af ​​en laat ze drogen. (Als je van tevoren klaar bent, bewaar de aardappelen dan een nacht in een bak.)
  3. Als je klaar bent om de aardappelen te bakken, plet je ze voorzichtig met de bodem van een glas.
  4. Bekleed een bakplaat met Reynolds-folie en verwarm de oven voor op 425 graden. Leg de aardappelen op de bakplaat en bestrijk ze licht met olie.
  5. Combineer paprikapoeder, zout, peper en knoflookpoeder en strooi over de aardappelen.
  6. Bak 20 minuten tot ze krokant en goudbruin zijn.

Wat te serveren met aardappelpuree

Deze aardappelpuree is een uitstekend bijgerecht dat goed samengaat met zoveel eiwitten. Probeer ze met Air Fryer Kruiden Karnemelk Kip, Vis Florentijn, en Air Fryer Spek Verpakt Varkenshaasje. Voeg een groene veggie toe, zoals sperziebonen of asperges, en noem het een dag!

variaties:

  • Ruil baby gouden aardappelen voor baby rode aardappelen.
  • Kruid de aardappelpuree met verse tijm, rozemarijn, Parmezaanse kaas of citroenschil.
  • Voeg wat gemalen rode peper toe of gebruik gerookte hete paprika als je pittige aardappelen wilt.

Aardappelpuree met een kopje

Aardappelpuree op folie

Reynolds Wrap® Foil is een hoogwaardige en duurzame folie, waardoor het mijn favoriet in de keuken is. Reynolds Wrap® Heavy Duty Foil is ook verkrijgbaar in een bredere rol van 18 inch.

Meer aardappelrecepten waar je dol op zult zijn:

Paprika Aardappelpuree

SP

135 Cals
2,5 Eiwit
20.5 Koolhydraten
5 Vetten

Voorbereidingstijd: 5 minuten

Kooktijd: 40 minuten

Totale tijd: 45 minuten

Deze aardappelpuree, gekruid met paprika, knoflookpoeder en zwarte peper, is zacht van binnen en knapperig van buiten – een heerlijk bijgerecht voor elke maaltijd.

  • 16 ons baby goud aardappelen, ongeveer 12 – 16 afhankelijk van de maat
  • koosjer zout
  • 3/4 theelepel zoete paprika
  • 1/2 theelepel vers gemalen zwarte peper
  • 1/4 theelepel knoflook poeder
  • 1 theelepel extra vergine olijfolie
  • Reynolds wikkelt zware folie in
  • gehakte peterselie, voor garnering
  • Doe de aardappelen in een middelgrote pan en bedek ze met koud water, voeg 1 theelepel koosjer zout toe. Breng aan de kook en kook tot een mes gemakkelijk in het midden van elke aardappel prikt, ongeveer 18 – 20 minuten. Haal uit het water en droog, plaats op een schoon werkoppervlak en druk voorzichtig met de bodem van een glas om de aardappel kapot te slaan.

  • Verwarm de oven voor op 425F. Bekleed een bakplaat met folie.

  • Meng in een kleine kom paprika, 1/2 theelepel zout, zwarte peper en knoflookpoeder. Plaats aardappelen in een enkele laag op de voorbereide bladpan. Bestrijk de aardappelen licht met olie en besprenkel beide kanten van elke aardappel met kruidenmix.

  • Bak 20 minuten, draai halverwege om tot ze knapperig en goudbruin zijn. Garneer met peterselie.

Portie: 4kleine aardappelen, Calorieën: 135kcal, Koolhydraten: 20.5G, Eiwit: 2,5G, Dik: 5G, Verzadigd vet: 0,5G, Natrium: 7,5mg, Vezel: 2,5G, Suiker: 1G

trefwoorden: aardappelen, aardappelpuree

Openbaarmaking: dit bericht wordt gesponsord door Reynolds. Bedankt voor het steunen van de merken die Skinnytaste mogelijk maken. Alle gedachten zijn van mij.

creditSource link

White-Rooms.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart