Gegrilde Veggie Kebab

Een paar weken terug reden we vanuit Los Angeles naar het oosten om te kamperen in Joshua Tree. Van daaruit gingen we naar het zuiden naar Anza-Borrego Desert State Park – als je er nog nooit bent geweest, het is magisch. Dat gezegd hebbende, het weer was tegenstrijdig! Het was warm gedurende de dagen, toen op een avond een flinke regenbui en een harde wind tijdens het rijden. We waren het erover eens dat het hoogtepunt op het kookfront deze pittige met yoghurt ingesmeerde vegetarische kebabs waren. Ik maak ze vaak thuis, het hele jaar door, maar ze zijn extra speciaal onder de sterrenhemel. Ik vind het heerlijk dat ze gegrild kunnen worden of Gebakken, marineren al je ingrediënten in één bak totdat je klaar bent om je kebab te spiesen en te koken, en je kunt je aanpassen aan alle ingrediënten die je bij de hand hebt.

Bovenaan de lijst Veggie Kebabs

Ik heb de neiging om wat gemakkelijke maaltijden te bereiden wanneer we gaan kamperen en deze pittige met yoghurt ingesmeerde vegetarische kebabs staan ​​altijd bovenaan de lijst. Ze zijn hier afgebeeld, gemaakt met paneerkaas, artisjokharten, champignons en uien. Hieronder vertel ik meer over de marinade. Het recept dat je hieronder ziet, is geschreven met de ingrediënten op de afbeelding, maar ik wil er zeker van zijn dat je je niet beperkt voelt tot deze combinatie. De helft van het plezier bij het koken van vegetarische kebabs is spelen met wat je op de spiesjes steekt. Bijvoorbeeld…

Favoriete ingrediënten voor Veggie Kebabs

 • paddestoelen: Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst vegetarische kebabs heb gekookt zonder champignons als hoofdbestanddeel – ze zijn een must. Veel plezier met verschillende soorten – de standaarden (cremini, button, Portobello, enz.) zijn allemaal geweldig en gemakkelijk te vinden. Let ook op koningsoesterzwammen, maitake, matsutake, oesterzwammen, kreeftenzwammen en dergelijke. Meng het met meer dan één type als je kunt.
 • bevroren artisjokharten: Ik vind het leuk om deze te ontdooien op de dag dat ik van plan ben de vegetarische kebab-ingrediënten te marineren en ze vervolgens in de mix te verwerken. Ik rijg de artisjokken meestal door beide uiteinden aan de spies, zodat ze omgevouwen zijn, hoewel ik merk dat ik dat op deze foto’s niet heb gedaan. Bedoeld om!
 • paneer: toen ik erachter kwam hoe goed paneer bevriest, heb ik altijd wat bij de hand. Wanneer ik naar de Indiase markt ga, sla ik 4-5 blokken in en vries de meeste in voor later gebruik. In tegenstelling tot tofu, dat na het invriezen drastisch van textuur verandert, blijft paneer erg vergelijkbaar met de voorgevroren toestand na ontdooien.
 • paprika’s: Ik ben dol op het toevoegen van shishito-pepers aan mijn kebabs, maar rode of groene paprika’s zijn gemakkelijk te vinden en populair.
 • maïs – in ronde of halve maantjes snijden: Als de maïs in het seizoen is, is dit een geweldige toevoeging.
 • tofu: Ik gebruik meestal geen tofu voor deze vegetarische kebabs, ik geef veel de voorkeur aan de paneer met dit marinade- en smaakprofiel. Dat gezegd hebbende, als je een veganistische of zuivelvrije versie wilt maken, kun je zeker experimenteren met tofu en een zuivelvrije yoghurt.
 • broccoli of bloemkoolroosjes: Ik heb er altijd spijt van dat ik niet meer broccoli aan de spiesen heb toegevoegd.
 • uienpartjes en/of sjalotten: Deze voegen een geweldige smaak en structuur toe. De sleutel hier is het snijden van de sjalot of ui, groot genoeg om gemakkelijk aan de spies te rijgen en toch klein genoeg om door te koken.

Airstream in Joshua Tree, Californië voor het grillen van vegetarische kebab

De Marinade

Er zijn veel dingen die ik leuk vind aan deze marinade. Het is op yoghurt gebaseerd en het soort marinade dat je misschien ziet worden gebruikt om vlees mals te maken in veel traditionele keukens (Indiase tandoor, Turks, Grieks, enz.) voordat het wordt gegrild of in een oven wordt geplaatst. Mals maken van vlees is hier geen factor, maar met behulp van yoghurtmarinades hou ik van de manier waarop ze bruin worden, stollen en karamelliseren bij verhitting (vooral op directe vlam). Yoghurtmarinades hebben vaak een yoghurtbasis in combinatie met een citrussap (vaak citroen), en dan alle kruiden, specerijen, zouten en smaakmakers daarbuiten. Hier zul je zien dat ik hou van een flinke dosis mosterd, een flinke hoeveelheid kruiden, smaak voor dimensie en wat kurkuma voor aardsheid en kleur.

Veggie Kebab = Maak Vooruit

Het andere geweldige aan deze marinade is dat de ingrediënten indien nodig een tijdje kunnen marineren. Tot drie, misschien vier dagen – afhankelijk van wat je marineert. Ik doe het regelmatig, waarbij ik op een avond vegetarische kebabs grill, maar niet alle ingrediënten opgebruik. Kom dan twee dagen later terug en spies de rest van de kebabs op. Dus eigenlijk, klop de marinade op en gooi je ingrediënten. Dan wanneer je klaar bent, spies en kook.

WB & P in Joshua Tree Campground

Hoe moet ik deze Veggie Kebabs koken?

Je hebt opties! Het korte antwoord is om te gebruiken wat je hebt. Ik ga meestal voor de grill, maar het hangt echt sterk af van de tijd van het jaar en waar ik ben. Deze kebabs zijn even goed gebakken in een hete oven op een bladpan, of gebakken (ook op een bladpan) in een pizzaoven. We hebben een van die draagbare pizzaovens op propaan en dat zie je in de onderstaande video. We hebben gemerkt dat het het beste werkt om ze naar voren te houden bij het gebruik van de pizzaoven, en vaak te draaien.

Veggie Kebab-video

Tips voor het maken van de beste Veggie Kebab

Er zijn een paar dingen om in gedachten te houden op dit gebied, maar houd het over het algemeen simpel en omarm een ​​marinade waar je van houdt. Buiten dat:

 • Begin met geweldige ingrediënten van het seizoen.
 • Snijd ingrediënten in vergelijkbare maten: Dit zorgt voor mooi uitgebalanceerde kebabs waar ingrediënten meer kans hebben om gelijkmatig te garen.
 • Grill of bak met de juiste warmte: U wilt dat de binnenkant van elk ingrediënt mooi gaar wordt in dezelfde tijd die nodig is om aan de buitenkant een goede kleur en smaak te ontwikkelen. Als je te heet kookt, kan de buitenkant verbranden terwijl het midden rauw blijft – niet goed!

Joshua Tree-camping

Wat te serveren met Veggie Spiesjes

Er zijn zoveel dingen die geweldig werken naast deze groentenkebabs. Ik serveer ze graag op een smaakvolle schaal in een ondiepe kom. Bijvoorbeeld zoiets als deze Beet Caviar, of deze Mung Bean Hummus, deze Seed Pate, of de Peace, Love & Energy Dip. Ik ben ook dol op het toevoegen van een graancomponent en deze kebabs zijn geweldig naast een grote bolletje quinoa of iets in de trant van deze Super Orange Citrus Rice, deze Sesame Coconut Rice of Bryant Terry’s Amazing Green Rice.

Veggie Kebab op een bord

Moet ik houten spiesjes weken voordat ik ga grillen?

Het laatste dat ik zal noemen voordat we bij het recept komen, is dat ik altijd vergeet mijn houten spiesen te weken voor het grillen. Ik ben van plan ze ongeveer 30-40 minuten te laten weken voordat ik ze aan een spies steek, maar net zoals ik altijd pijnboompitten verbrand, herinner ik me nooit dat ik de spiesjes moet weken. Wat te doen? Het is oké, zelfs tien minuten is beter dan niets, doe wat je kunt. Als je weinig inweektijd hebt, kun je de ingrediënten ook echt op elkaar stapelen, zodat er minimale blootstelling aan hout is. Het maakt de spiesen een beetje uitdagender om te hanteren, maar de spiesen houden het beter vol.

MIJN NIEUWSBRIEF + EBOOK

doordeweekse express

Meld je aan voor mijn wekelijkse, advertentievrije nieuwsbrief, met recepten, inspiraties, wat ik lees / kijk / winkel.
(Je krijgt een link voor een gratis PDF e-book met 10 recepten)

doordeweekse express

creditSource link

White-Rooms.be
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart