Volkoren Vanille Koekjes

Ik trok onlangs het trieste overblijfsel van een vanillestokje uit een zak suiker, en het zette me aan het denken om hele vanillebonen te gebruiken. De hele peul. Ik weet zeker dat dit geen uniek concept is, maar om wat voor reden dan ook, het is niet iets waar ik ooit eerder over heb nagedacht. Ik begon er een beetje over na te denken en kwam op het idee om een ​​hele pod in een keukenmachine te pureren om ergens in te gebruiken. Misschien wat suiker toevoegen om het een beetje uit de vanilleboon te krijgen. Na wat experimenteren kwam ik op deze kleine koekjes uit. Ik hou van ze!

Deze koekjes zijn supereenvoudig om te maken – pittig, klein en geurig, met een slordige kus van vanille en een rechte hoek zout om alles in evenwicht te brengen. Alle kleine stukjes vanilleboon die de processor hebben overleefd, lijken een beetje op vanille-gekuste stukjes rozijnen die in het deeg zijn gesneden.

Hele Vanillebonen Koekjes

Hele Vanillebonen Koekjes

Ik heb de koekjes gemaakt met een mengsel van rogge en bloem voor alle doeleinden, maar ik vermoed dat je ze zonder problemen kunt maken met bloem voor alle doeleinden of met volkoren meel. En wat de vanilleboon betreft, de sleutel is om te beginnen met een goede pod, een die buigzaam is en van een gerenommeerde bron. Ik heb deze getest met Nielson-Massey-bonen omdat ik weet dat velen van jullie toegang hebben, en ze lijken wijd verspreid te zijn.

Hele Vanillebonen Koekjes

Ik vind het heerlijk om deze te delen als onderdeel van een koekjesbord of een koekjesgeschenkdoos naast andere favoriete koekjes. Je kunt alle eerdere koekjesrecepten bekijken, of meteen naar deze favoriete zandkoekjes, sables, snickerdoodles, plaskoekjes en dergelijke springen!
Hele Vanillebonen Koekjes

Zijn jullie allemaal andere hele vanille-ideeën/recepten tegengekomen? – Ik heb opgehouden met googlen.

MIJN NIEUWSBRIEF + EBOOK

doordeweekse express

Meld je aan voor mijn wekelijkse, advertentievrije nieuwsbrief, met recepten, inspiraties, wat ik lees / kijk / winkel.
(Je krijgt een link voor een gratis PDF e-book met 10 recepten)

doordeweekse express

creditSource link

White-Rooms.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart