Salade van Lacinato Boerenkool en Pecorino

Je kijkt naar een van mijn favoriete wintersalades en als je zin hebt om een ​​paar ingrediënten te versnipperen, zal het niet teleurstellen. Het is de meest winterse boerenkoolsalade – een bijzonder goede. Maak je klaar voor een stevige, vullende en voedzame salade die op zichzelf al een maaltijd is. Het speelt ook leuk met anderen en is briljant op een bedje van pasta, of een schotel met geroosterde groenten, of een graankom.

De salade is eenvoudig genoeg, zonder voor de hand liggend of voorspelbaar te zijn. Het bouwt voort op een basis van fijngesnipperde lacinato boerenkool waaraan een overvloed aan geroosterde pecannoten, pecorino kaas en geraspte spruitjes zijn toegevoegd. Beknibbel niet. Een sterke citroen-tahindressing wordt gebruikt om dingen op te fleuren en de rauwe rand van de boerenkool te verwijderen.

De sleutel hier is je meswerk. Om deze salade echt te laten knallen, echt versnipper de boerenkool en spruitjes en groene uien fijn, delicaat. Het heeft een luchtige textuur die het verschil maakt in een robuuste salade als deze.
Lacinato Boerenkool en Pecorino Salade op een Antieke Serveerschaal

variaties

Ik heb de neiging om deze salade te maken zoals hieronder beschreven. De combinatie van pecannoten, groene olijven en pecorino is een winnaar in mijn boek. Maar walnoten zijn ook geweldig als je dat in huis hebt. Als je selderij hebt, voeg ik die ook graag toe. Nogmaals, fluisterdun gesneden. Een finishing kus van citroenschil van de citroen die je gebruikt hebt om de dressing te maken is ook lekker.

Er is geen gebrek aan boerenkoolrecepten op de site, dus kijk eens rond. Aan de voorkant van de salade ben ik dol op deze Genius Kale Salad van de Food52 Genius Recepten Kookboek. Deze Salad Booster is leuk, en deze Kale Market Salad (xo Ragazza!) is zo’n favoriet. Ook! Mis de Amazing Green Rice van Bryant Terry niet.

MIJN NIEUWSBRIEF + EBOOK

doordeweekse express

Meld je aan voor mijn wekelijkse, advertentievrije nieuwsbrief, met recepten, inspiraties, wat ik lees / kijk / winkel.
(Je krijgt een link voor een gratis PDF e-book met 10 recepten)

doordeweekse express

creditSource link

White-Rooms.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart