Gebakken Havermout Met Bosbessen En Bananen

Dit is het beste Gebakken Havermout recept met bosbessen en bananen. Het is perfect om gasten te serveren voor ontbijt, brunch, of om de week vooruit te maken voor eenvoudige maaltijdbereiding!


Gebakken Havermout Met Bosbessen En Bananen

Dit is mijn favoriete havermoutrecept om vooruit te maken of te serveren voor gezelschap! Het is ook geweldig voor de feestdagen, of je hebt een potluck-ontbijtgerecht nodig. Het is een warm, bevredigend en gezond ontbijt waar je hele gezin dol op zal zijn. Het voelt alsof je een toetje eet, alleen zit het boordevol vezels. Andere gebakken havermoutrecepten waar ik dol op ben, zijn Aardbeienrabarber Gebakken Havermout en Pompoen en Banaan Gebakken Havermout.

Gebakken Havermout

Wat ik het leukste vind aan dit gerecht, is dat het smaakt alsof ik een toetje heb, als ontbijt. Als ik trek heb in een zoete lekkernij, kies ik meestal voor gebakken havermout. Ik heb recepten gezien die de haver blenden, maar om eerlijk te zijn hou ik ze liever in tact, ik denk dat de textuur beter is.

Variaties en tips voor gebakken havermout:

  • Je kunt dit met elke combinatie maken van noten en fruit waar je van houdt, de mogelijkheden zijn eindeloos!
  • Maak het glutenvrij door glutenvrije haver te gebruiken, en je kunt deze zuivelvrij maken met elke melk die je normaal gesproken bij de hand zou hebben.
  • Ruil de bananen voor dun gesneden appels en walnoten.
  • Ruil de bosbessen voor aardbeien of gemengde bessen.
  • Om vooruit te komen, kunt u 3 tot 4 dagen in de koelkast bewaren.
  • Opwarmen restjes in de magnetron gedurende ongeveer 60 seconden, tot ze zijn opgewarmd.

Is het goed om elke dag havermout te eten?

Ja, het is goed om elke dag havermout te eten met zijn voedingsprofiel en gezondheidsvoordelen, waaronder de gezondheid van het hart. Ik probeer minimaal 3 tot 4 dagen per week havermout te eten. Het is ook een volkoren en zit boordevol vezels.

Bosbessen zijn voedingskrachtcentrales

Bosbessen zitten boordevol stoffen die je hart, hersenen, ogen en meer kunnen helpen beschermen. Ze bevatten ook polyfenolen, die antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen hebben die ziekten zoals diabetes, kanker en hartaandoeningen kunnen afweren.

beste gebakken havermout recept

Gebakken Havermout Met Bosbessen En Bananen

Meer havermoutrecepten waar je dol op zult zijn:

Gebakken Havermout Met Bosbessen En Bananen

211 Cals
5.5 Eiwit
38 Koolhydraten
5.5 Vetten

Voorbereidingstijd: 10 minuten

Kooktijd: 35 minuten

Totale tijd: 45 minuten

Dit is de BESTE gebakken havermout met bosbessen en bananen. Het is perfect om gasten te serveren voor een brunch, of om het een week vooruit te maken voor eenvoudige maaltijdbereiding, want restjes smaken net zo goed als ze worden opgewarmd.

  • 2 medium rijpe bananen, (hoe rijper hoe beter) in stukken van 1/2 “gesneden
  • 1 1/2 beker bosbessen
  • 1/4 beker honing, of esdoorn
  • 1 beker ongekookte snelle of ouderwetse haver*
  • 1/4 beker gehakte walnoten of pecannoten
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 3/4 theelepel kaneel
  • kneep van zout
  • 1 beker vetvrije melk, of elke gewenste melk
  • 1 groot ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Verwarm de oven voor op 375F. Spuit een 8 x 8 “of 9 x 9” keramische ovenschaal licht in met kookspray; opzij zetten.

  • Leg de plakjes banaan in een enkele laag op de bodem van de keramische schaal. Strooi de helft van de bosbessen over de bananen, 1/4 theelepel kaneel, 1 eetlepel honing en dek af met folie.

  • Bak 15 minuten, tot de bananen zacht worden.

  • Meng ondertussen in een middelgrote kom de haver, de helft van de noten, het bakpoeder, de resterende kaneel en het zout; door elkaar roeren.

  • Klop in een aparte kom de resterende honing, melk, ei en vanille-extract door elkaar.

  • Haal de bananen uit de oven en giet het havermengsel over de bananen en bosbessen.

  • Giet het melkmengsel over de havermout en zorg ervoor dat het mengsel zo gelijkmatig mogelijk over de haver wordt verdeeld. Strooi de overige bosbessen en walnoten erover.

  • Bak de havermout ongeveer 30 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en de havermout is gestold. Serveer warm uit de oven. Snijd in 6 stukken.

*check etiketten voor glutenvrij

Portie: 1/6e, Calorieën: 211kcal, Koolhydraten: 38G, Eiwit: 5.5G, Dik: 5.5G, Verzadigd vet: 0,5G, cholesterol: 31,5mg, Natrium: 77mg, Vezel: 4G, Suiker: 23G

Blauwe slimme punten: 6

Groene slimme punten: 6

Paarse slimme punten: 4

trefwoorden: gebakken havermout, gebakken havermout recept, gebakken havermout met bosbessen en bananen, gebakken haver, best gebakken havermout recept

creditSource link

White-Rooms.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart