Peperkoek Koekjes

Peperkoekkoekjes zijn de beste. Ik bijt graag eerst hun hoofd eraf, dan elke arm en dan elk been. Dit zijn altijd de tweede koekjes die ik in mijn kerstkoekjesdozen doe, deze zandkoekkoekjes zijn altijd de eerste. Zandkoek voor altijd. Dat gezegd hebbende, Ik heb een paar sterke meningen over hoe ik mijn peperkoek lekker vind en dit recept controleert elk vakje. Deze koekjes zijn lekker, klassiek, pittig en een rijke bruine tint. De geur als gekruide magie tijdens het bakken.

Laten we sterke peperkoekkoekjes maken

Peperkoekkoekjes hebben een taak. Dit is niet het moment voor taaie, vochtige of schilferige koekjes. Als je peperkoekmannen (of -vrouwen) maakt, is het belangrijk om een ​​stevig koekje te maken. Dit is vooral belangrijk als je grote + lange peperkoekmannetjes maakt, of als je het recept gebruikt om muren te maken voor een peperkoekhuis of -structuur. Je zou je peperkoekkoekjes aan één been moeten kunnen vasthouden en niet het been laten afbrokkelen of buigen. Ik heb het hier niet over het maken van een peperkoekcracker, maar hopelijk begrijp je wat ik bedoel. Zoals je op de foto kunt zien, staat mijn peperkoekkoekje lang en recht. Dat is waar je naar op zoek bent.
Peperkoekkoekjes met eenvoudig glazuur op een bakplaat
Close-upfoto's van kerstbomen met ijspeerkoekkoekjes

Grote smaak

Ik hou van peperkoekkoekjes met wat pit. Gelieve niet te beknibbelen op de kruiden. Dit recept zit boordevol met een royale dosis gemalen gember, kaneel, gemalen kruidnagel, en peper. Elke hap moet een pittige tinteling hebben. Ik ben sinds kort ook begonnen met het toevoegen van vers geraspte nootmuskaat. Nog beter. Terwijl ze aan het bakken zijn, zouden mensen vanuit de verre hoeken van het huis naar de oven moeten komen om een ​​kijkje te nemen bij de bron van de heerlijke geuren. Je kunt niet verlegen zijn met de kruiden.
Twee rijen peperkoekkoekdeeg op een bakplaat

Verschijning

Peperkoekkoekjes zien er het beste uit als ze diep gember van kleur zijn en van top tot teen gevlekt zijn met sproeten van kruiden. De melasse in dit recept samen met de royale hoeveelheid kruiden zorgen voor een mooie, klassieke peperkoek-uitstraling. Ik ben ook kieskeurig over de vorm en lichaamsbouw van mijn peperkoekmensen, altijd op zoek naar uitsteekvormpjes die alleen maar de juiste vorm voor hen. Ik ben dol op snuffelen naar vintage koekjesmessen op werfverkoop en rommelmarkten. Houd je ogen open!
Klassiek recept voor peperkoekkoekjes

Peperkoekkoekjes versieren

Ik ben geneigd hier voor eenvoud te kiezen. Soms zijn slechts twee kleine puntjes op de knop voldoende, of een simpel laagje glazuur. Ik doe misschien een paar peperkoeken zonder de knopen en ga in plaats daarvan voor een klein wit hart bestrooid met een vleugje suikerfonkels. Een beetje variatie is fijn. En hoewel ik de neiging heb om van een koekje te houden met een hogere glazuur-tot-koekje-verhouding (suikerkoekjes bijvoorbeeld), ben ik in de minder is meer als het gaat om het glazuur van peperkoek.
Close-upfoto's van kerstbomen met ijspeerkoekkoekjes

Tips voor het bakken van peperkoekkoekjes

De baktijdsleutel ophalen. Wat je ook doet, bak deze jongens niet te lang. Ze drogen gelijk uit. Als er iets is, bak ze dan gewoon een schaduw. Ze zullen nog een paar minuten bakken als je ze uit de oven haalt. Grote koekjes hebben meer tijd nodig om te koken dan kleine, houd daar ook rekening mee.
Geglazuurde peperkoekkoekjes op een bakplaat

Hoe lang peperkoekkoekjes bakken?

Weten hoe lang je peperkoek moet bakken, kan lastig zijn omdat het deeg zo donker is. Uiteindelijk vertrouw ik net zoveel op mijn neus als op mijn ogen om te weten wanneer ik ze uit de oven moet halen. Je ruikt de kruiden die bloeien en het deeg begint te roosteren, en zo weet je dat je dichtbij bent. Kijk goed naar het deeg waar het de pan raakt, dat zal het eerst het donkerst worden, zodra je ziet dat het begint te verschuiven, overweeg dan om de koekjes te verwijderen.

Een slim serveer-idee

Ik was ooit op een vakantieplek waar peperkoekkoekjes op ijslollystokjes werden gebakken. Ze waren als een boeket gerangschikt in een bak gevuld met suiker. Kinderen aten ze graag als lolly’s.
Gingerbread koekjesdeeg gestempeld met harten op marmeren toonbank

Gebruik al het koekjesdeeg

Mijn peperkoekmannen en -vrouwen hebben de neiging om samen met kleine peperkoeksterren, harten en peperkoeksuikerrietjes te bakken. Allemaal gemaakt van deegresten. Je kunt je restjes verzamelen en een paar keer opnieuw rollen om zoveel mogelijk deeg te gebruiken.
Peperkoekkoekjes Recept met glazuur
Over het algemeen ben ik dol op dit peperkoekrecept, vooral voor koekjes (en daarbuiten!). Het is een klassiek deeg dat gemakkelijk kan worden aangepast voor andere peperkoekinspanningen. Probeer het eens. Ik moet ook vermelden dat je dit deeg kunt maken met 4 kopjes wit volkoren meel in plaats van bloem voor alle doeleinden. Of ga zelfs half en half – bloem voor alle doeleinden en wit volkoren meel. Veel plezier!
Peperkoekkoekjes nadat ze op een marmeren aanrecht zijn ingevroren
Als je een grote gemberfan bent, deze Triple Ginger Cookies en deze Sparkling Ginger Chip Cookies. Of blader door alle eerdere koekjesrecepten. Voor andere favoriete vakantiekoekjes heb ik een uitgesproken mening over zandkoekkoekjes en ben ik dol op deze geroosterde amandel-sabelmarterkoekjes.

MIJN NIEUWSBRIEF + EBOOK

doordeweekse express

Meld je aan voor mijn wekelijkse, advertentievrije nieuwsbrief, met recepten, inspiraties, wat ik lees / kijk / winkel.
(Je krijgt een link voor een gratis PDF e-book met 10 recepten)

doordeweekse express

creditSource link

White-Rooms.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart