Spaghetti Squash Lasagna Boats begint met geroosterde spaghettipompoen gevuld met kippenworst, tomatensaus, ricotta, Parmezaanse kaas en mozzarella.
Spaghetti Squash Worst Lasagne Boten
Wat doe jij op je spaghettipompoen? Ik vul de mijne met bijna alles waar ik van hou op pasta, zoals ik deed met deze lasagne-boten. Om eiwitten toe te voegen gebruikte ik magere kippenworst, ricotta en mozzarella en ze waren heerlijk. Ze zijn perfect als je zin hebt in iets decadents en lekkers binnen je caloriebereik! Meer spaghettipompoenrecepten die u misschien leuk vindt, zijn Spaghettipompoen met vleesragu en gebakken spaghettipompoen en kaas.
Spaghettipompoen is een gezond, koolhydraatarm en caloriearm alternatief voor pasta met veel vezels en vitamine B6 en C. Deze spaghettipompoenboten bevatten minder dan 300 calorieën, zijn zeer vullend en ook glutenvrij.
Spaghettipompoen snijden?
Spaghettipompoen kan lastig zijn om te snijden, omdat het zo moeilijk is. Ik heb jaren geleden een truc geleerd om het makkelijker te maken. Prik de pompoen met een vork helemaal door en zet hem een paar minuten in de magnetron voordat je hem aansnijdt.
HOE VOORKOM JE DAT SPAGHETTI SQUASH TE WATERIG WORDT?
Er zijn twee manieren om te voorkomen dat je spaghettipompoen te waterig wordt tijdens het koken:
- Uw kookmethode heeft invloed op de consistentie. Het roosteren van spaghettipompoen in de oven geeft je de beste resultaten in vergelijking met het gebruik van de magnetron of slowcooker, waardoor het veel meer vloeistof krijgt.
- Leg de gekookte pompoen in een vergiet op keukenpapier om het overtollige vocht te verwijderen.
Hoe vooruit te komen?
Je kunt deze spaghetti squash lasagne boten tot een dag van tevoren klaarmaken en vervolgens 30 minuten voordat je gaat eten in de oven zetten.
Als uw spaghettipompoenen erg groot zijn, kunt u het mengsel in een ovenschaal van 9 “x 9” plaatsen in plaats van de schelpen.
variaties:
- Sub de Italiaanse kippenworst voor kalkoen of gebruik magere gemalen kalkoen of rundvlees gekruid met zout en Italiaanse kruiden.
- Als je geen fan bent van ricotta kaas, ruil het met kwark.
- Schakel de basilicum uit voor overleg.
- Tijd besparen, kunt u saus uit een potje gebruiken en de sudderstap van 20 tot 30 minuten met de geplette tomaten overslaan.
- Vegetarisch maken spaghetti squash lasagne boten, laat de worst weg en voeg extra groenten toe, zoals champignons, spinazie of paprika.
Hoe te maken (video)
MEER SPAGHETTI SQUASH RECEPTEN WAAR JE dol op zult zijn:
Spaghetti Squash Worst Lasagne Boten
SP
Deze makkelijke Spaghetti Squash Lasagne Boten zijn gevuld met alles waar ik van hou op mijn lasagne – kipworst, tomatensaus, ricotta, Parmezaanse kaas en mozzarella kaas.
- 3 kleine tot middelgrote spaghettipompoen, ongeveer 5 kopjes gekookt
- zout en verse peper, proeven
- 1/3 beker halfvolle ricotta kaas
- 2 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
- 1 eetlepel gehakte peterselie, of basilicum
- 3/4 beker volle melk geraspte mozzarella kaas
Voor de saus:
- 1 theelepel olijfolie
- 1/2 ui, fijn gesneden
- 3 kruidnagel knoflook, fijngehakt
- 14 oz Italiaanse kippenworst
- 14 oz 1/2 blik geplette tomaten (ik geef de voorkeur aan Tuttorosso)
- zout en verse peper, proeven
- 2 eetlepel gehakte basilicum
- 1 laurierblad
-
Verwarm de oven voor op 400ºF.
-
Snijd de spaghettipompoen in de lengte doormidden en schep de zaadjes en het membraan eruit. Kruid licht met zout en zwarte peper; bak ongeveer 1 uur, of langer indien nodig op een bakplaat, met de snijkant naar beneden.
-
Als je de voorkeur geeft aan de magnetron, snijd de pompoen dan in de lengte doormidden, schep de zaden en vezels eruit en leg ze op een magnetronbestendige schaal en dek af. Magnetron 8-9 minuten of tot ze zacht zijn. Deze methode is sneller, maar zal meer waterig zijn.
-
Terwijl de spaghettipompoen kookt, meng je in een kleine kom de ricotta, 2 eetlepels Parmezaanse kaas en peterselie.
-
Verhit olie in een grote diepe sauteerpan en voeg uien en knoflook toe; sauteer op medium-laag gedurende ongeveer 3 tot 4 minuten, tot ze zacht zijn.
-
Voeg de worst toe en kook, verdeel in kleinere stukken tot ze bruin en gaar zijn.
-
Voeg als ze gaar zijn de geplette tomaten toe en pas zout en peper naar smaak aan. Voeg het laurierblad toe en dek af, zet het vuur laag. Laat 20 tot 30 minuten sudderen en voeg dan op het einde verse basilicum toe.
-
Als de spaghettipompoen gaar is, laat deze dan ongeveer 10 minuten afkoelen en houd de oven aan. Als je dit in de magnetron hebt gedaan, verwarm de oven dan voor op 400 ° F.
-
Als de spaghettipompoen voldoende afgekoeld is om te hanteren, gebruik dan een vork om het vruchtvlees te verwijderen, dat eruit zal komen in spaghetti-achtige strengen die de schelpen bewaren.
-
Laat de pompoen uitlekken op keukenpapier om overtollig vocht op te nemen en meng met de helft van de saus. Leg de spaghettipompoen terug in de 6 schelpen en leg ze op een bakplaat.
-
Bedek elk met de resterende saus, 1 eetlepel ricotta-kaasmengsel en 2 eetlepels mozzarella. Bak in de oven gedurende 20 – 30 minuten of tot alles warm is en de kaas is gesmolten.
Mijn persoonlijke punten zijn 8.
Portie: 1boot, Calorieën: 246kcal, Koolhydraten: 17G, Eiwit: 17G, Dik: 13G, Verzadigd vet: 5G, cholesterol: 71mg, Natrium: 701mg, Vezel: 2G, Suiker: 7G
trefwoorden: gebakken spaghetti squash, beste spaghetti squash recept, hoe spaghetti squash koken, low carb recepten, spaghetti squash, spaghetti squash lasagne
creditSource link