Perfecte, luchtige, boterachtige aardappelpuree

Ik heb dit recept voor aardappelpuree jaren geleden gepost, en honderden van jullie hebben ze gekookt! Maar aangezien het aardappelpureeseizoen voor de deur staat, dacht ik dat ik het recept zou bijwerken met een paar opmerkingen en suggesties. Romige, boterachtige toppen en wolkachtige aardappelen worden besprenkeld met een saffraan-knoflookboter. Bestrooi de aardappelen met een geroosterde amandel, koriander, sesamstrooisel en het is ongelooflijk lekker. Eenvoudig, maar met genoeg van een twist om ze speciaal te maken.

Beste aardappelsoort om te gebruiken

Mensen echt graaf je in met meningen over welk type aardappel het beste is als het gaat om het maken van aardappelpuree. Ik hou van de romige textuur die de meeste wasachtige “nieuwe” aardappelen naar het feest brengen. Yukon-gouden of gele vinnen zijn mijn go-to. Dat gezegd hebbende, veel mensen gebruiken roodbruine aardappelen. Russets hebben een hogere hoeveelheid zetmeel en kunnen zeker bijdragen aan een mooie, luchtige kom aardappelen. Maar mijn geheime wapen is kleinere, vastkokende aardappelen. Ze zijn zo romig en geven een mooie, van nature rijke textuur die je anders niet kunt krijgen.

Skin-off of Skin-on?

Dit is geheel een persoonlijke voorkeur. Als je een menigte serveert die een rustieke aardappelpuree waardeert, laat dan de schil er in ieder geval aan. Als je mensen van uniforme golvende wolken aardappelpuree houden, stap dan uit de dunschiller. Ik heb de neiging om heen en weer te stuiteren tussen de twee.

De geheime motregenmagie

Het ding dat deze aardappelpuree over de top haalt, is de speciale boter. Het is de simpele combinatie van boter, knoflook, saffraan en een snufje zout. Als je het over de aardappelen sprenkelt, ruikt het ongelooflijk en is het de perfecte manier om je mooie aardappelen af ​​te werken. Als laatste aanraking brengt een bestuiving van amandelen en kruiden een geüpdatet accent aan klassieke aardappelpuree, maar je kunt overslaan dat je meer old-school bent en je aardappelen graag puur houdt.

Aardappelpuree variaties

Ik ben ook dol op deze Kale Mashed Potatoes van een eeuwigheid geleden. En als je ruimdenkend bent over een zoete aardappelvariatie – deze Vanilla Mashed Sweet Potatoes hebben een bijgewerkte foto nodig (lachen/huilen), maar dus goed.

Een paar andere favoriete aardappelrecepten zijn deze supergekruide aardappelsalade, perfecte zelfgemaakte gnocchi, deze geweldige ovenfrietjes, klassieke gebakken aardappelen en mijn kijk op aardappelsoep.

MIJN NIEUWSBRIEF + EBOOK

doordeweekse express

Meld je aan voor mijn wekelijkse, advertentievrije nieuwsbrief, met recepten, inspiraties, wat ik lees / kijk / winkel.
(Je krijgt een link voor een gratis PDF e-book met 10 recepten)

doordeweekse express

creditSource link

White-Rooms.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart