Deze aangebraden zeeschelpen over verwelkte spinazie en Parmezaanse risotto is gemakkelijk genoeg om doordeweeks te koken of perfect voor een speciale gelegenheid.
Sint-jakobsschelpen over Spinazie Parmezaanse Risotto
Deze risotto van sint-jakobsschelpen over verwelkte spinazie en parmezaanse kaas ziet eruit als een chique gerecht uit een restaurant en zou geweldig zijn om te maken als je iets te vieren hebt. Er waren zeeschelpen in de aanbieding, dus dat was een speciale gelegenheid voor mij! Sint-jakobsschelpen kunnen voor sommigen intimiderend zijn, maar ze zijn eigenlijk vrij eenvoudig te maken. Hier heb ik ze aangebraden in wat boter en geserveerd op een bedje van Parmezaanse risotto met gebakken spinazie, heerlijk! Een paar van mijn andere favoriete risotto-recepten zijn Butternut Squash Risotto, Creamy Mushroom Risotto en Spring Aspergus Risotto.
Dit recept is al jaren populair op mijn website (sinds 2009), wat me niet verbaast omdat het zo lekker is! Dus natuurlijk vond ik dat dit een foto-make-over verdiende.
Wat is risotto precies?
Risotto is een romig Italiaans rijstgerecht dat constant moet worden geroerd. Het kan een beetje liefdewerk zijn, maar het is het zo waard!
- Kook droge arboriorijst met sjalotten een paar minuten in boter.
- Voeg wijn, zout en peper toe.
- Giet een kopje warme kippenbouillon erbij, roer tot de rijst is opgenomen en voeg dan nog een kopje toe. Blijf de bouillon toevoegen en roer 20-25 minuten.
- Meng de Parmezaanse kaas en peterselie erdoor.
Sint-jakobsschelpen koken
Er zijn een paar belangrijke dingen om in gedachten te houden bij het koken van sint-jakobsschelpen.
- Dep de sint-jakobsschelpen droog zodat ze goed aanbraden. Als ze te nat zijn, krijgen ze geen mooie, gouden kleur als ze koken.
- Gebruik een pan met antiaanbaklaag of een goed gekruide gietijzeren koekenpan, zodat de sint-jakobsschelpen niet plakken en scheuren.
- Zorg ervoor dat je pan goed heet is voordat je de sint-jakobsschelpen erin doet.
- Als je de sint-jakobsschelpen eenmaal in de pan hebt gedaan, raak ze dan een paar minuten niet aan, zodat ze goed schroeien.
- Pas op dat u de sint-jakobsschelpen niet te gaar kookt in ongeveer vijf minuten.
Tips & Variaties:
- Als je liever niet met wijn kookt, kun je extra kippenbouillon gebruiken. Als je toch wijn gebruikt, kies dan een goede witte wijn die je ook zou drinken.
- Als je een pescatarian bent, sub-groentebouillon voor kip.
- Geen fan van sint-jakobsschelpen? Wissel af met garnalen.
- Je kunt dit recept gemakkelijk verdubbelen om meer mensen te voeden.
Meer sint-jakobsschelpen waar je dol op zult zijn:
Sint-jakobsschelpen over Verwelkte Spinazie Parmezaanse Risotto
Sint-jakobsschelpen over Verwelkte Spinazie Parmezaanse Risotto
Voor de risotto:
- 1 beker arborio rijst
- 2 theelepel boter
- 1 sjalot, fijngehakt
- 1/2 beker witte wijn
- 4 kopjes vetvrije kippenbouillon
- zout en peper
- 1/4 beker geraspte Parmezaanse kaas
- 2 eetlepel gehakte peterselie
Voor de coquilles:
- 16 oz zee sint-jakobsschelpen, ongeveer 12-14
- zout en verse peper
- 2 theelepel boter
- 1 theelepel olijfolie
- 1 sjalot, fijngehakt
- 10 oz baby spinazie, gewassen
Voor de risotto:
-
Verwarm de kippenbouillon in een kleine pan.
-
Voeg in een middelgrote pan met zware saus boter toe op middelhoog vuur. Voeg sjalotten toe, fruit ongeveer 1 minuut.
-
Voeg de rijst toe en meng goed tot deze goed bedekt en doorschijnend is, ongeveer 2 minuten.
-
Voeg wijn, zout en peper toe en meng goed tot het is opgenomen in de rijst.
-
Schep 1 kop bouillon bij de rijst en meng tot alle bouillon is opgenomen, voeg nog een pollepel toe en blijf roeren tot alle bouillon is opgenomen, ongeveer 20-25 minuten.
-
Parmezaanse kaas en peterselie toevoegen, goed mengen en serveren.
Voor de coquilles:
-
Was de coquilles en dep ze droog met keukenpapier. Kruid met peper en zout.
-
Verhit een middelgrote pan op hoog vuur. Smelt als de pan heet is 1 tl boter en leg de helft van de sint-jakobsschelpen in de pan.
-
Schroei een paar minuten zonder ze aan te raken tot de bodem een mooie karamelkleurige korst vormt. Draai om en kook nog ongeveer een minuut of 2, tot het midden een beetje doorschijnend is (je kunt dit controleren door ze vanaf de zijkant te bekijken) en de bodem is aangebraden. Pas op dat u niet te gaar kookt.
-
Haal uit de pan en zet apart op een warm bord.
-
Voeg 1 tl boter toe en kook de overige sint-jakobsschelpen. Opzij zetten.
-
Voeg olijfolie toe aan de pan en fruit de sjalotten, voeg spinazie, zout en peper toe. Gooi tot de spinazie geslonken is, 2 tot 3 minuten.
-
Serveer de sint-jakobsschelpen met spinazie over de risotto.
Portie: 3/4 kop risotto en 5 oz sint-jakobsschelpen/spinazie, Calorieën: 481kcal, Koolhydraten: 16G, Eiwit: 23.5G, Dik: 17G, Verzadigd vet: 2G, cholesterol: 67mg, Natrium: 628mg, Vezel: 2,5G, Suiker: 1.3G
Blauwe slimme punten: 13
Groene slimme punten: 11
Paarse slimme punten: 13
trefwoorden: recept voor gebakken coquilles, risotto van coquilles, coquilles over verwelkte spinazie Parmezaanse risotto, coquilles met spinazie, risotto van spinazie
Meer Risotto-recepten:
creditSource link